Cum tratăm părul gras la rădăcină și uscat la vârfuri, eliminând în același timp mătreața – gândul
Tue, Jul 3rd, 2018

Cum tratăm părul gras la rădăcină și uscat la vârfuri, eliminând în același timp mătreața

Îngrijirea părului – Fie că sunt simple probleme cosmetice sau nu, părul gras şi mătreaţa sunt experienţe prin care trecem cei mai mulţi dintre noi şi care ne pot cauza probleme destul de mari. Un păr gras însoţit de mătreaţă ne strică imaginea şi ne fac să arătăm neglijent. Cea mai sigură metodă de a scăpa de această situație este folosirea tratamentelor naturiste, pentru păr gras.

Secreția de sebum de la nivelul scalpului este un proces absolut normal, acest „ulei” ajutând firul de păr să se mențină hidratat și sănătos, însă când cantitatea produsă este prea mare, podoaba capilară capătă aspectul acela inestetic de păr „gras”. Cauzele pentru care organismul nostru produce sebum în exces variază: predispoziția genetică, schimbările hormonale care se produc în corp odată cu vârsta, tipul de păr sau o îngrijire neadecvată.

Îngrijirea părului – Cum îngrijești părul gras la rădăcina și uscat la vârfuri

Clătirea părului este importantă și, pentru prevenirea părului gras la rădăcina, este indicat să folosești apă rece, nu caldă.

Pentru estomparea sebumului în exces, îți poți clăti podoaba capilară cu ceai rece.

Ceaiul conține acid tanic, care îngustează porii de pe scalp și previne sebumul în exces.

Uscarea părului cu foehn-ul deshidratează podoaba capilară, așa că ar fi bine să lași părul să se usuce în mod natural.

Dacă totuși usuci părul cu foehn-ul, pentru a economisi timp, aplică un produs pentru protecție termică.

Perie-ți părul în fiecare dimineață și seară. Uleiurile naturale care se regăsesc la nivelul scalpului sunt astfel împrăștiate pe toată lungimea podoabei capilare, hidratând vârfurile uscate.

Îngrijirea părului – O mască pentru părul gras la rădăcină și una pentru vârfuri uscate

Păr gras la rădăcină

Ingrediente:

– un albuș de ou

– o linguriță de sare

– zeama de la o lămâie

Bate albușul, apoi adaugă sarea și zeama de lămâie. Aplică masca pe scalp, nu și pe lungimea podoabei capilare, apoi las-o să acționeze timp de 30 de minute. Clătește părul cu apă călduță, samponează scalpul și aplică balsam pe vârfuri.

Vârfuri uscate

– două părți de ulei de cocos

– o parte de ulei de măsline

Amestecă uleiul de cocos topit cu ulei de măsline și aplică masca astfel obținută, numai pe vârfuri. Las-o să acționeze 30 de minute, clătește, șamponează, apoi clătește din nou.

Îngrijirea părului – Acum să vedem cum scăpăm de mătreață

Regula numărul unu pentru o îngrijire corectă a părului afectat de mătreaţă este spălatul frecvent cu un şampon special,adecvat tipului de păr. În funcţie de cât de repede se îngraşă părul, te poţi spăla zilnic sau la 2-3 zile,nu mai rar.

În ceea ce privește eliminarea mătreții, poți opta pentru uleiul de măsline şi mierea de albine, care te pot ajuta să scapi de mătreaţă şi sunt ideale pentru hidratare.

Pentru asta,ai nevoie de două linguriţe de ulei de măsline,două linguriţe de miere de albine,o linguriţă de mentă uscată,o linguriţă de piper negru măcinat,o picătură de ulei de mentă şi o picătură de ulei de piper.

Amestecă uleiul de măsline cu mierea de albine, apoi adaugă menta, piperul şi uleiurile.

Aplică soluţia pe părul nespălat şi masează uşor scalpul timp de 10 minute.

Limpezeşte, după care şamponează-ţi părul.

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved