De ce nu este bine să sprijini lingura de farfurie… – gândul
Thu, Jun 28th, 2018

De ce nu este bine să sprijini lingura de farfurie…

Ca multe alte obiecte folosite și lingurile au ajuns să fie asociate din cele mai vechi timpuri cu o sumedenie de tradiții și superstiții, păstrate cu sfințenie mai ales în zona satelor.

Mâncați cu aceeași lingură pentru a fi împreună mereu

Tradiția spune că mirii nu se vor mai despărți niciodată dacă sunt întâmpinați cu un castron cu supă din care ei vor trebui să mănânce cu aceeași lingură.

De asemenea, aceștia vor trebuie să mănânce miere din două linguri de lemn, cioplite dintr-o singură bucată de lemn. În zona Sibiului se crede că dacă la masă vor fi așezate, din întâmplare, mai multe linguri, vor veni prieteni neanunțați. Tot tradiția sune că bărbatul care mănâncă la masă fără să-și dea seama cu mai multe linguri, va avea parte de mai multe neveste.

Nu sprijiniți lingura de farfurie ca să nu atrageți sărăcia

O veche superstiție legată de linguri spune că cine o sprijină de marginea farfuriei va avea parte de sărăcie. De asemenea, se crede că cine are negi pe mâini și pe picioare se va vindeca dacă se va lovi peste acestea cu coada unei linguri, de trei ori.

Pentru ca mânzul să nu se deoache, se pune o lingură la gâtul acestuia, iar de coadă i se leagă un fir roșu. Nu în ultimul rând, tradiția spune că împotriva secetei, este bine să se arunce în fântănă o lingură folosită în mod obișnuit la prepararea mâncării în tigaie. Atenție! Când faceți acest lucru, nu trebuie să spuneți nimănui!

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved