Fă bani. Iubeşte o singură femeie. Călătoreşte – gândul
Wed, Jun 17th, 2020

Fă bani. Iubeşte o singură femeie. Călătoreşte

Cine zice că dragostea e doar dragoste s-a înșelat. Cine zice că banii sunt doar bani a greșit. Cine crede că un bilet de avion nu poate schimba nimic nu s-a folosit niciodată de-un bilet de avion. Sunt lucruri pe care cât nu le-am schimba, rămân exemple prin care îţi poţi vedea viaţa ca-n palmă.

Iubeşti, trăieşti. Ai bani, exişti. Călătoreşti… ei bine, trăieşti sau exişti. Ceea ce ne face să găsim în viaţă un model nu este nebunia unei aventuri frumoase şi nici liniştea unei familii pe care o iubeşti şi la care ţii. Cel mai probabil e o cale de mijloc, una în care nu supravieţuieşti, dar nici nu uiţi să lupţi.

Eşti bărbat. Ca şi alţi mii de bărbaţi, îţi doreşti ca ziua de mâine să fie mai frumoasă ca ziua de azi. Să ai bani care să îţi ajungă până la sfârşit de lună, o fată care să te iubească sincer şi o viaţă care să îţi dea de înţeles că ai găsit compromisul între dragoste şi necesitate.

Compromisul îl găseşti şi la 20 şi la 40 doar că de fiecare dată e diferit. Îţi dai seama că viaţa ta, cu bune şi cu rele, e o adunătură de linii. După fiecare relaţie, tragi linia. După fiecare job, la fel. E corect să îţi faci concluzii, e greşit să le faci des. Până la urmă, tot regreţi că a fost aşa şi nu altfel. Atunci dai vina şi cel mai mult probabil cedezi. Greşit.

Încerci ca bărbat de fiecare dată să înţelegi ce leagă o femeie de materialism. Răspunsul însă e simplu: nimic. Nu o femeie trebuie să aibă simţul materialului, al siguranţei, ci tu. Înainte să te arunci cu argumente, îţi zic că cred şi eu în comunicare, în dăruirea 50-50 într-o relaţie, în posibilitatea ca o femeie să lucreze şi ea. Dacă vrea. Dar dincolo de toate astea eşti tu.

Îmaginează-ţi că mâine ea vine cu un test de sarcină pozitiv. Atunci ce faci? Imaginează-ţi că în genere nu este ea, eşti tu şi toate necesităţile tale, mândria de bărbat, dorinţa de a demonstra ceva, puterea din tine, atitudinea. Aşa sau altfel, banii îţi vor răspunde la întrebarea: care e diferenţa dintre ceea ce am promis sau mi-am promis şi ceea ce am făcut?

Apoi, femeile. Le găseşti uneori atât de naive, alteori prea puternice. Dar niciodată neinteresante. Da, ai iubit şi instinctul de bărbat îţi spune că ai mai putea iubi încă o dată. Însă dincolo de interesul şi plăcerea de a vedea la o femeie o doamnă şi o amantă, vine momentul când o vezi şi ca soţie. Şi ca mamă. Şi ca prietenă.

Atunci te gândeşti dacă s-au meritat toţi anii de căutare şi înţelegi că da, s-au meritat. Doar că acum e momentul să te aşezi lângă ea, să explici că trecutul e un dar oferit oamenilor iar viitorul un moment predestinat la doi oameni. O iubeşti şi înţelegi că…altfel cum dacă nu cu ea?  Doar ea.

Dacă am gândi ce face un om peste ani, am înţelege că toată viaţa lui e o călătorie. Cea mai frumoasă e acea când iei decizii la timp şi atunci ai lângă tine un singur om pe care îl iubeşti. Atât, fără teatru. Să fii stăpân pe viaţa ta şi pe piciarele tale nu înseamnă să nu suporţi eşecuri şi nici neajunsuri, ci să alegi ce e corect.

Să acţionezi corect. Să duci lucrurile corect până la capăt. Să ştii că acea călătorie te va duce departe sau te va purta lângă cineva, dar mereu vei fi tu. Să călătoreşti în toată lumea e frumos. Să faci asta alături de cineva e o chestie de viaţă. Aşa se scriu amintirile şi poveştile cu nunţi de aur.

Viaţa e una. Nu o pierde în a-i afla limitele. Fă bani. Iubeşte o singură femeie. Călătoreşte. – citat cu autor anonim

sursa devorbacutine.eu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved