Gânduri profunde ale psihiatrului Mark Goulston despre aspectele neștiute ale comunicării interumane – gândul
Tue, Oct 23rd, 2018

Gânduri profunde ale psihiatrului Mark Goulston despre aspectele neștiute ale comunicării interumane

Mark Goulston este un psihiatru american, care se specializează pe particularitățile comunicării interumane. Cunoașterea profesionistă a tuturor aspectelor criminale ale mecanismelor psiho-sociale umane este o caracteristică inedită a lui. Acestea i-au garantat locurile de top în listele celor mai buni psihiatri americani ale anilor 2004, 2005 și 2009.

Iată unele dintre cele mai răsunătoare gânduri ale sale:

Încrederea în sine se măsoară în profunzimea și candoarea interesului tău față de ceilalți. Neîncrederea, pe de altă parte, se măsoară în efortul pe care-l depui, pentru a-i impresiona pe ceilalți.

Întrebările potrivite adresate la timpul potrivit pot îmbunătăți considerabil relațiile dintre oameni.

Înăuntrul fiecărui om, indiferent de statutul său social sau aparența gravă, se ascunde un om care cerșește mângâierea altor oameni. Dăruiește-i sufletului tău această mângâiere, și vei vedea cum lumea ta se va răsturna, în sensul bun al cuvântului.

Pentru a înțelege punctul de vedere al oricărui om, e important să te pui în locul lui. Dacă acest lucru vă reușește, veți putea momentan schimba dinamica relațiilor voastre, iar colaborarea va deveni o soluție eficientă a conflictului dintre voi.

Cu cât mai interesat vei părea în raport cu ceea ce-ți spun oamenii, cu atât mai empatic și jovial va fi răspunsul lor față de tine. Deci, pentru a fi un om interesant pentru ceilalți, nu trebuie să atragi prea multă atenție asupra ta, ci să-i faci pe ei centrul discuției.

Dacă un om îți vorbește, de exemplu, despre cât de mult l-a marcat profesorul lui de matematică din școală, explicându-ți cum anume s-a întâmplat asta, nici într-un caz nu începe imediat să-i povestești despre profesorul care te-a marcat pe tine. E important să te abții în astfel de momente. E mai bine să-l întrebi mai mult despre acest profesor, prelungind discuția.

Oamenii care au cel mai mare succes în viață sunt cei care nu au nici un fel de iluzie, legată de ei înșiși.

Dacă aveți dubii înainte de a spune ,,nu”, probabil sunteți neurotic. Dacă vă este frică să spuneți ,,nu” unui anumit om, aveți de a face cu un om toxic. Dacă însă, nimeni, niciodată nu vă spune ,,nu” sunteți o persoană, prin excelență, toxică!

În majoritatea cazurilor, oamenii cu care comunicăm, își doresc ca noi să dărâmăm pereții sufletului lor. Anume acei pereți, pe care ei înșiși le-au fundamentat, pentru a se proteja de la cruzimea lumii din exterior.

Momentul cheie în procesul de stabilire a contactului cu oamenii este cel de a fi tu însuți un om cu care oamenii ar vrea să stabilească un oarecare contact.

E foarte simplu să-ți dai seama dacă omul de lângă tine, chiar dacă îl cunoști de numai 10 minute, suferă de tulburare de personalitate. O poți face, pur și simplu, întrebându-l dacă are vreun regret din trecut. Dacă răspunsul lui va suna asemănător cu acesta, atunci persoana are, cu siguranță, probleme psihologice: ,,Întotdeauna mi-am dorit să devin artistă, dar părinții nu mi-au permis să o fac. Îmi ziceau că e o profesie mult prea nestabilă. Nu cred că le voi putea ierta vreodată una ca asta.”. O persoană sănătoasă psihic niciodată nu învinuește pe alții în eșecurile sale, de aceea când identificați oameni de acest gen, întrerupeți comunicarea urgent cu ei!

Secretul mișcării ascendente e primul pas către un viitor fericit!

Sursa: transurfing-real psihologiadeazi.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved
aaaaa