În dragoste e ca și în șah. Ai pierdut regina – rămâi cu pionii – gândul
Thu, Nov 8th, 2018

În dragoste e ca și în șah. Ai pierdut regina – rămâi cu pionii

Credeai că ai șanse nenumărate în iubire? Credeai că poți la infinit să pierzi, să lași, să cucerești din nou, să iubești? Credeai greșit. Sufletul și inima nu au putere nelimitată de a suferi și de a iubi total și poate de asta trebuie să înțelegi că odată ce dai cu piciorul la o mare dragoste, puțin probabil să mai găsești alta la fel de intensă. Și dacă ai trădat, puțin probabil să mai fii înțeles din nou. Până și în iubire lucrurile au efect de bumerag și ceea ce faci și trăiești, ți se întoarce.

Se întâmplă ca cel de alături să fie omul tău jumătate. Se întâmplă să fii prost sau laș și să-l pierzi. Se întâmplă să nu-l mai poți întoarce. Atunci nu-ți rămâne decât să regreți, să porți dragostea celuilalt în inima ta și să încerci să găsești reflecția acelei mari iubiri în alți oameni. Alte destine, alte regrete. Pentru că știi prea bine că nimic nu va mai fi la fel. Și alte săruturi îți vor aminti de acel sărut, și alte îmbrățișări te vor purta spre acea îmbrățișare. Vei fi neputincios în fața propriilor eșecuri. Vei dori să întorci înapoi o amintire, o dragoste, un om.

Dacă iubești, dacă știi sigur că omul de alături e omul tău, atunci nu fi nemernic și nu fi indiferent. Fă tot ce poți și chiar treci dincolo de imposibil și păstrează acel om în inima ta. Luptă pentru dragostea voastră, pentru că nimeni nu o va face în loc. Toate au o limită, chiar și dedicația celuilalt față de o iubire comună. Nu încerca să demonstrezi ceva, nu încerca să pari mai corect și mai bun în relație. Încearcă să transformi fiecare în în  ceva sacru, frumos, dulce, cald. Încearcă să fii alături. Pentru că s-ar putea să pierzi și să suferi. S-ar putea să pierzi regina și tot ce-ți va rămâne vor fi niște pioni. Atunci nu vei fi tu.

sursa devorbacutine.eu Foto: great.az

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved