În psihicul fiecărei femei există ceva care-i blochează fericirea. Iată despre ce este vorba! – gândul
Fri, Jan 25th, 2019

În psihicul fiecărei femei există ceva care-i blochează fericirea. Iată despre ce este vorba!

Un articol-chemare către toate femeile, care încă nu și-au găsit fericirea. Sperăm că citind asta, veți încerca să vă regândiți viața și prioritățile!

Mahatma Ghandi a spus: „Femeia nu este genul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferinţă în tăcere, de umilinţă, credinţă şi cunoaştere.

Într-adevăr, aceste calități nobile i-au fost întotdeauna atribuite ,,femeilor adevărate”. Spunând asta, am în vedere acel prototip al femeii perfecte spre care, aparent, tinde fiecare femeie.

De mici copii suntem educate conform unei schițe instructive standardizate. Trebuie să avem un stil elegant, ,,feminin” și aranjat. Nici într-un caz nu trebuie să pledăm pentru o aparență vulgară.

Mai trebuie și să fim cât se poate de inteligente, nu pentru că ni-o dorim noi, ci pentru că așa e orice femeie demnă de admirație. Și desigur, pe lângă miile de obligații cărora trebuie să le facem față zilnic, mai trebuie să revenim acasă, gâtind și făcând curățenie.

Toți acești ,,trebuie” sunt doar o parte din tabloul zilnic al realității feminine.

Ei sunt acele puncte – tabu, care nu permit să ne proiectăm viața în maniera în care ni-o dorim.

Da, lumea a progresat. Da, drepturile femeii sunt ocrotite de lege. Da, femeia este, în sfârșit, tratată ca un OM. Și totuși, atât de multe lucruri nu s-au schimbat…

Încă mai renunțăm la fericirea nostră, în numele familiei, crezând că asta e ceea ce ar face o ,,femeie adevărată”. Poate că asta e într-adevăr ceea ce ar face ea în lumea ei utopică.

O femeie inteligentă însă, cu o privire sănătoasă asupra vieții, cel mai probabil, ar proceda altfel. Mai întâi de toate, ea și-ar gândi prioritățile. Dacă familia reprezintă una pentru ea, ea ar încerca să construiască o fericire comună, cu ajutorul și contribuția celorlalți membi, și nu de una singură!

Dacă nu, ea nici nu ar risca să formeze o familie. Pentru că ea știe ce-și dorește de la viață…

Fericirea care se ține pe spatele unui singur om, nu e niciodată fericire.

Același lucru e și cu responsabilitățile casnice. De ce să le faci singură, când le-ai putea diviza rațional în familie. Toți suntem responsabili în măsură egală de ceea ce consumăm, de igiena locului în care viețuim și de relațiile din cadrul familiei.

Nu vă lăsați pradă mediului stereotipizat. Nu vă edificați o viața complicată, după placul și principiile altor oameni. Alegeți rațional și trăiți din plin, fără a renunța la propria fericire!

sursa psihologiadeazi.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved