Lucruri pe care oamenii fericiți nu le fac niciodată – gândul
Tue, Oct 23rd, 2018

Lucruri pe care oamenii fericiți nu le fac niciodată

Oamenii fericiți fac o mulțime de lucruri. Își petrec timpul exprimându-și recunoștința, dezvoltându-și optimismul, săvârșind fapte bune, cultivându-și relațiile de iubire, realizând scopuri semnificative și savurând micile plăceri ale vieții.

Niciodată însă:

  1. Nu le pasă de treburile altora

Uită de ce fac alții. Încetează să te mai uiți la ce sunt sau ce au. Mergi pe propria cale. Uneori motivul pentru care luptăm cu nesiguranța este determinat de faptul că facem comparație între circumstanțele din spatele scenei și rolul public al fiecăruia. Ascultăm părerea lumii, în loc să ne ascultăm glasul interior. Încetează să mai compari. Ignoră tot ce te distrage și ascultă-ți propria vocea. Ai grijă de treburile tale.

Păstrează cele mai bune urări de bine, cele mai mari scopuri aproape de inima ta și dedică-le timp în fiecare zi. Nu fi speriat să te plimbi singur și nu te speria să te bucuri de acest lucru. Nu lăsa ca ignoranța, drama și negativitatea să pună piedici aspirației tale de a fi cel mai bun. Continuă să faci ce știi în inima ta că este drept, pentru tine. Atunci când te axezi pe munca semnificativă și pe pacea din interiorul tău, aproape nimic nu te mai poate agita.

  1. Nu așteaptă validarea valorii de sine de la alții

Când vei simți plăcere de a fi tu, fără a te compara și a concura pentru a-i impresiona pe alții, toată lumea bună te va respecta. Iar cel mai important e că te vei respecta tu însuți.

Cum îi lași pe ceilalți să te definească? Ce ai face dacă ai ști că nimeni nu te va judeca?

Ce-i drept, nimeni nu are dreptul să te judece. Oamenii pot să îți audă poveștile și pot crede că te cunosc, dar ei nu simt prin ce treci tu și nu îți trăiesc viața. Deci uită ce cred sau spun despre tine. Concentrează-te pe sentimentele tale față de tine și continuă să mergi pe drumul pe care îl simți cel mai bine sub picioare.

Cei care acceptă sunt prietenii tăi. Cei care nu acceptă sunt profesorii. Dacă cineva îți spune un adevăr, nu este problema ta. Dacă cineva îți spune ceva ce nu este adevărat, nu este problema ta. Oricum, orice ar spune, nu este problema ta. Ce spune o persoană despre tine este strict problema acestei persoane.

Cum te numești tu și cine decizi să devii este problema ta.

  1. Nu se bazează pe oameni și pe circumstanțe pentru a fi fericiți

Nefericirea se află la răscrucea dintre ceea ce avem și ceea de ce credem că avem nevoie. Adevărul este că nu trebuie să dobândim mai mult pentru a fi mulțumiți de ceea ce deja avem. Nu avem nevoie de permisiunea cuiva pentru a fi fericiți. Viața este minunată nu pentru că cineva spune acest lucru sau pentru că ai obținut ceva nou, dar pentru că tu ai ales să o vezi așa. Fericirea se află la răscrucea dintre ceea ce avem și ceea de ce credem că avem nevoie. Nu permite ca fericirea ta să fie prizonieră. Este întotdeauna alegerea ta de a o trăi și de a o experimenta.

Odată ce încetezi să mai faci responsabil pe cineva de fericirea ta, vei deveni și mai fericit. Dacă ești nefericit acum, nu este vina nimănui. Asumă-ți responsabilitatea pentru propria nefericire și vei câștiga instantaneu capacitatea de a fi fericit. Alege să apreciezi măreția care îți aparține în acest moment și condițiile potrivite vor începe să se alinieze în jurul satisfacției pe care o cauți.

Cea mai mare parte a fericirii sau nefericirii tale depinde de punctul tău de vedere, nu de situație. Chiar dacă lucrurile nu sunt perfecte acum, gândește-te la toată frumusețea din jurul tău. Un bun motiv pentru a zâmbi este întotdeauna la un gând distanță, alege-l în orice moment dorești.

  1. Nu au resentimente

Fie ca azi să devină ziua în care încetezi să mai fii bântuit de fantomele din trecut. Ce s-a întâmplat în trecut este doar un capitol din povestea ta, nu închide cartea, doar întoarce pagina. Cu toții am fost răniți de deciziile noastre sau de deciziile altora. În timp ce durerea în urma acestor experiențe este normală, uneori persistă prea mult timp. Resentimentele ne îndeamnă să retrăim aceeași durere iar și iar și ne ia prea mult timp pentru a scăpa de ele.

Iertarea este remediul. Îți permite să te concentrezi pe viitor fără a combate trecutul. Pentru a înțelege potențialul infinit al lucrurilor care se întâmplă mai departe, trebuie să ierți ce este în spatele tău. Fără iertare, rănile nu pot fi niciodată vindecate și creșterea personală nu poate fi niciodată atinsă. Nu înseamnă că ștergi trecutul sau uiți ce s-a întâmplat. Înseamnă că dai drumul resentimentelor și durerii. Învață din această situație neplăcută și mergi mai departe.

  1. Nu petrec perioade îndelungate de timp într-un mediu nefavorabil

Nu poți face alegeri pozitive, fără un mediu care ajută ca aceste alegeri să fie ușoare, naturale și plăcute. Așadar, protejează-ți spiritul și potențialul de contaminare prin limitarea timpului pe care îl petreci cu oameni negativi în mediul în care locuiesc aceștia.

Când oamenii te invită să acționezi ca o victimă, când se vaietă și se plâng de caracterul abuziv al vieții, rugându-te să fii de-acord cu ei, să le aduci condoleanțe și să participi la plângerile lor, pleacă. Când te alături acestui joc negativ pierzi mereu.

Chiar și atunci când ești singur, creează-ți un spațiu mental pozitiv pentru tine. Fă din el un punct pentru a renunța la toate gândurile care te fac să te simți rău. Renunță chiar și la ideile care te tulbură și vei vedea cum ți se va schimba viața. Nu ai nevoie de gânduri negative. Sunt doar minciuni și nu rezolvă nimic. Tot ce ți-au oferit sunt neadevăruri care te fac să suferi fără niciun motiv.

  1. Nu se împotrivesc adevărului

Suntem prinși într-o capcană fără ieșire dacă ne petrecem viața învățând cum să mințim. În cele din urmă, minciunile cresc atât de mult în mintea noastră, încât nu mai suntem capabili să vedem, să spunem și să trăim propriul adevăr. Viețile noastre se despart atât de ușor când sunt construite pe minciuni. Dacă te împotrivești adevărului, vei trăi o minciună, iar aceasta îți va bântui gândurile în fiecare noapte. Pur și simplu, nu poți fugi de adevăr mișcându-te necinstit dintr-un loc în altul.

Nu te supune, nu încerca să înlocuiești adevărul cu decepția, nu modifica propriul suflet în funcție de ce este la modă. Este mai bine să nu oferi nicio explicație decât să oferi una falsă. Este nevoie de curaj și putere pentru a recunoaște adevărul, dar este singura cale pe care trebuie să o alegi dacă vrei să trăiești cu adevărat. Acceptă ceea ce este, îmbrățișează pe deplin și trăiește posibilitățile care te așteaptă.

sursa hubbit.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved
aaaaa