Mii de doze de vaccin anti-COVID, plasate în carantină în SUA pentru că nu au fost transportate corespunzător – gândul
Thu, Dec 17th, 2020

Mii de doze de vaccin anti-COVID, plasate în carantină în SUA pentru că nu au fost transportate corespunzător

Autorităţile din Statele Unite au anunţat, miercuri, că au plasat în carantină mii de doze ale vaccinului pentru COVID-19 dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech, livrate în California, Alabama și New Mexico.

Vaccinul necesită stocarea la o temperatură de -70 de grade Celsius, iar fiolele sunt stocate în tăvi de câte 975 de doze fiecare, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Generalul de armată Gustave Perna, care coordonează logistica programului pentru vaccinuri Operation Warp Speed al preşedintelui Donald Trump, a spus că două tăvi cu vaccinuri, care au sosit în două locaţii din California, au fost returnate, după ce temperatura a scăzut la -92 de grade Celsius, relatează News.ro.

Vaccinurile ”nu au părăsit camionul. Le-am returnat imediat la Pfizer şi am trimis imediat mijloace de transport pentru înlocuirea celor două tăvi. Lucrăm acum cu FDA, CDC şi Pfizer pentru a afla dacă anomalia este sigură sau nu, dar nu ne asumăm riscuri”, a spus acesta.

Perna a mai spus că anomalia s-a repetat în Alabama.

”În cealaltă parte a ţării, în Alabama, la o locaţie au fost primite două tăvi. Aceeaşi anomalie, temperatura a scăzut la -92 de grade. Am putut să oprim şi să carantinăm vaccinul, să trimitem un alt transport în Alabama”, a arătat acesta.

De asemenea, și departamentul de Sănătate din New Mexico a trebuit să arunce 75 de doze de vaccin Pfizer Covid-19, tot din același motiv, prezintă CNN.

Nu este clar ce a dus la scăderea temperaturii de stocare. Pfizer nu a răspuns unei solicitări de comentarii.

sursa stirileprotv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved