Momente de coșmar pentru un tânăr. Cum a reușit să scape cu viață în timp ce era urmărit de o pumă – gândul
Thu, Oct 15th, 2020

Momente de coșmar pentru un tânăr. Cum a reușit să scape cu viață în timp ce era urmărit de o pumă

Un alergător din statul american Utah a avut parte de moemnte de coșmar, în timp ce se afla spre munte. O pumă care avea pui l-a urmărit șase minute, timp în care bărbatul a încercat să o sperie.

Kyle Burgess, un tânăr din Statele Unite Ale Americii se afla pe munte când a dat peste 4 pui de pumă pe care a început să-i filmeze. La scurt timp, la fața locului a sosit în fugă și puma-mamă.

Tânărul a continuat să înregistreze și a început să se îndepărteze de locul cu pricina, dar puma l-a urmărit timp de 6 minute.

Bărbatul a procedat exact așa cum este recomandat în astfel de situații, nu a luat-o la fugă și nici nu s-a întors cu spatele la felină și a încercat să o sperie strigând și dând dim mâini pentru a părea mai mare decât este de fapt.

Pe tot parcursul înregistrării se aude cum bărbatul încearcă să alunge puma care îl urmărea: „Pleacă! Sunt mare și înfricoșetor! Du-te la puii tăi”, sunt câteva dintre cuvintele pe care le rostea tânărul în acele momente tensionate.

Tânărul a filmat momentul în care a fost urmărit de o pumă

După 6 minute în care bărbatul a mers pe potecă, urmată fiind de pumă, felina a luat-o la fugă în direcția de unde venise: „Wow! Acest lucru chiar s-a întâmplat”, a spus tânărul la finalul înregistrării, tremurând după clipele de groază în care ceva rău s-ar fi putut întâmpla.

„Probabil a crezut că i-am atacat puii. Întâmplarea ar fi putut avea un alt deznodământ. Mi-am ținut telefonul într-o mână și ridicam cealaltă mână în aer, pentru a părea mai mare decât sunt. Nu sunt o persoană foarte mare, deci acea pumă m-ar fi putut doborî într-o clipă”, a declarat bărbatul într-un interviu pentru Desert News.

Pumele sunt specii protejate de lege în statul american Utah. De regulă puma nu-i atacă pe oameni, însă dacă acest lucru se întâmplă, aceștia sunt sfătuiți să nu o ia la fugă, să păstreze contactul vizual cu animalul sălbatic, să nu se ghemuiască, ci să-și ridice mâinile pentru a părea cât mai înalți, să vorbească tare și să părăsească zona. Dacă puma devine agresivă, oamenii sunt sfătuiți să se lupte cu animalul, să-și protejeze capul și gâtul.

sursa www.gandul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved
aaaaa