Nu mâncați pâine mucegăită, chiar dacă ați îndepărtat partea infestată… Riscați contactarea Salmonellei! – gândul
Thu, Jun 28th, 2018

Nu mâncați pâine mucegăită, chiar dacă ați îndepărtat partea infestată… Riscați contactarea Salmonellei!

Cu siguranță că nimeni nu și-a propus să consume pâine mucegăită, însă au existat și momente în care nu am realizat că produsul pe care l-am mâncat nu a fost tocmai cel potrivit. Iată ce puteți păți dacă nu sunteți atenți!

Provoacă toxiinfecții alimentare

Specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește pâinea mucegăită, afirmând că aceasta conține bacterii periculoase care pot provoca grave toxiinfecții alimentare, cu efecte neplăcute, precum febră, diaree, crampe intestinale, amețeală sau vomă.

Salmonella poate fi un alt rezultat al cosumului de pâine mucegăită, însă există și alte tipuri de mucegai cu efecte mult mai grave, precum Stachybotrys chartarum, care poate cauza iritarea cavităţii bucale, a nasului şi a gâtului şi, în cazuri mai grave, poate duce la şoc, hemoragie, necroză dermică şi chiar deces.

Cum preveniți mucegăirea alimentelor

În cazul în care un fruct a mucegăit, nu faceți greșeala să tăiați partea bolnavă și să consumați restul! Și partea proaspătă rămasă conține la fel de multe toxine. Mucegaiul se răspândeşte cel mai adesea în locuri călduroase, întunecate şi cu umiditate mare.

Pentru a preveni mucegăirea alimentelor, acoperiți produsele alimentare pentru a permite sporilor să se așeze pe acestea și păstrați alimentele în frigider. Specialiștii ne învață că alimentele trebuie utilizate în termen de trei, patru zile.

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved