Nu spălați hainele la temperatura de 40 de grade! – gândul
Mon, Jun 25th, 2018

Nu spălați hainele la temperatura de 40 de grade!

Specialiștii trag un semnal de alarmă și ne avertizează că nu trebuie să spălăm hainele la temperature scăzute, 40 de grade și chiar mai puțin. Motivul? Nu se elimină germenii, ci doar veți scăpa de petele de pe haine.

Lucrurile pot fi contaminate cu bacterii dăunătoare organismului

Potrivit oamenilor de știință, hainele pot avea până la 100 milioane de bacterii, unele inofensive, altele extrem de dăunătoare organismului.

Cea mai gravă infestație este cu stafilococul auriu, o bacterie care provoacă atât infecții ale tractului urinar cât și pneumonie și care trăiește la temperatura de 40 grade.

Mai mult decât atât, bacteria aflată în haine ajunge și pe lenjeria intima din mașina de spălat. În aceste condiții, mai ales în perioada rece a anului bacteria se înmulțește.

Se distrug doar 6% din virușuri

Studiile au arătat faptul că atunci când spălați hainele la temperaturi de 40 de grade și chiar mai mici, se distrug doar 6% din bacterii.

Nu în ultimul rând, fiți foarte atenți la detergentul pe care îl folosiți la spălat și alegeți pe cât posibili unul biologic, care elimină toată mizeria.

Atenție!

Bacteriile vor fi distruse în proporție de 100% doar dacă obiectele dumneavoastră de îmbrăcăminte vor fi spălate la o temperatură de 60 grade.

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved