O femeie curajoasă a arătat pe propriul exemplu cât de stupide sunt ”standardele de frumusețe”. – gândul
Wed, Mar 13th, 2019

O femeie curajoasă a arătat pe propriul exemplu cât de stupide sunt ”standardele de frumusețe”.

„Frumusețea – este în ochii celuia ce privește”,  spune un proverb cunoscut. Dar este oare adevărat? Indiferent dacă ne place sau nu, suntem toți influențați de ”standardele de frumusețe” care predomină într-o perioadă anume și care au tendința să se schimbe mereu.

Fitness bloggerul Cassie Ho a atras atenția asupra faptului că ideea de ”siluetă perfectă” impusă femeilor, se schimbă în ultimul timp tot mai repede și mai repede, povestește Bored Panda.

Ca și moda modernă, în care tendințele se schimbă cu o viteză cosmică, aceste idealuri schimbătoare sunt cauza unui simț constant al imperfecțiunii la femei. Ele abia încep din toate puterile să slăbească, astfel încât să se vadă oasele de pe șolduri, cum îndată moda se schimbă și deja este frumos să ai un posterior rotund și o talie îngustă!

Pentru a ilustra această nebunie, care a cuprins toată lumea, Cassie Ho a decis să arate modul în care s-au schimbat standardele de frumusețe pe parcursul istoriei.

„Dacă aș avea o siluetă ”perfectă” în perioade diferite, iată cum aș arăta.”

2018 – ”silueta perfectă” – talie îngustă și un posterior mare.

”Mijlocul anilor 2010 – 2018 – la modă sunt posteriorul, șoldurile și buzele mari! Cererea pentru implanturile în fese a crescut considerabil datorită modelelor Instagram, care își demonstrează formele. În perioada 2012-2014 numărul implanturilor și injecțiilor în această zonă a crescut cu 58%.”

1990-2000 – ”silueta perfectă” – picioare lungi și bustul mare.

„Mijlocul anilor 1990-2000: la modă este bustul mare și abdomenul plat. În anul 2010 intervențiile pentru mărirea bustului au fost cele mai populare în chirurgia plastică din SUA. Aceasta a fost epoca îngerilor Victoria’s Secret – femeile înalte și slabe, cu picioarele lungi și bustul mare.”

1990  – ”silueta perfectă” – foarte slabă.

„Începutul anilor 1990 – la modă sunt femeile cu o siluetă foarte slabă. Aceste siluete cu ”piele și oase” sunt solicitate pe podiumurile și coperțile revistelor.”

1950 – ”silueta perfectă” – clepsidra.

„În anii 1950 cea mai populară siluetă era clepsidra. Dimensiunile perfecte au fost declarate de către Elizabeth Taylor – 90-53-90. Marilyn Monroe este considerată cea mai seducătoare reprezentantă a acestei perioade. Femeile fac publicitate preparatelor care contribuie la creșterea în greutate. Este creată revista Playboy și păpușa Barbie.”

1920 – ”silueta perfectă” – băiețească.

„În anii 1920 este la modă silueta băiețească, figura androgină și tânără cu bust mic și linii drepte! Spre deosebire de ”fetele lui Gibson” din epoca victoriană, femeile aveau tendința să-și ascundă silueta și bustul, pentru a purta rochii Charleston.”

1400-1700 – ”silueta perfectă” – rotunjită și plinuță.

„Perioada anilor 1400-1700 este cunoscută ca Renașterea italiană. În modă este burtica rotunjită, șoldurile și bustul mari. Mâncarea din abundență este un simbol al bunăstării și al statutului. Silueta slabă este un semn al celor săraci.”

„De ce tratăm corpul nostru ca pe o modă? Bustul mare – nu este la modă! Posteriorul mare – este la modă!” De fapt, ați crea o siluetă ”care să corespundă standardelor” este mult mai periculos decât să creezi haine noi.”

Încetați să vă respingeți propriul corp ca pe o tendință depășită. Iubiți și respectați corpul dvs, fără a ține cont de standardele de frumusețe. Acceptați-vă corpul pentru că este silueta perfectă pentru dvs!

Sunteți de acord cu ”standardele frumuseții” sunt un nonsens?

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved