O fi masturbarea păcat, dar e al naibii de sănătoasă – gândul
Sun, Jan 28th, 2018

O fi masturbarea păcat, dar e al naibii de sănătoasă

Asta e, ajungi în Iad, dar măcar trăiești bine până atunci.

Evident, treaba cu păcatul și Iadul a fost o glumă, dar sănătatea e pe bune. Masturbarea are o groază de beneficii pentru organism și merită să trecem în revistă câteva dintre ele:

1) Îți face părul voluminos, lucios și rezistent… în palmă

Ok, gata, mă opresc. Hai să vorbim pe bune.

1) Te scapă de anxietate

Niște savanți olandezi au monitorizat activitatea cerebrală a subiecților în timpul orgasmului și au descoperit că zona creierului responsabilă pentru senzațiile de frică și anxietate se dezactivează, pur și simplu, în acel moment. Sigur, nu e un tratament pe termen lung, dar te calmează pe moment.

2) E o armă contra stresului

Orgasmul eliberează o cantitate mare de oxitocină în organism, care – prin acțiunea ei – reduce nivelul de cortizol. Cortizolul e supranumit „hormonul stresului” și mai este asociat cu depresia, creşterea în greutate sau boli cardiace. Deci e bine să mai scazi din el.

3) Te binedispune

Asta știai deja, dar există o explicație științifică pentru buna dispoziție de după orgasm. Un alt efect secundar al eliberării de oxitocină e creșterea nivelului de endorfine, neurotransmițători care suprimă durerea și-ți dau o senzație de euforie.

4) Reduce crampele menstruale

Din „Human Sexual Response” aflăm că femeile care se masturbează pe la începutul ciclului menstrual au parte de mai puține crampe decât în mod normal în acea perioadă a lunii. Se pare că responsabil e fluxul de sânge crescut acolo jos – MAI crescut, să zicem. În plus, să ne amintim de endorfinele despre care am vorbit mai devreme, care reduc durerea la modul general.

5) Crește tonusul muscular

Masturbarea solicită mușchii pelvieni și, pe termen lung, poate fi considerat un exercițiu fizic. În cazul bărbaților, treaba asta ajută la prevenirea disfuncției erectile și a incontinenței urinare.

Sigur, toate beneficiile astea le poți obține și prin sex, că – până la urmă – orgasmul e același. Dar dacă n-ai cu cine, improvizezi.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved