Oamenii inteligenți merg la culcare târziu, lasă o dezordine totală peste tot și folosesc un limbaj neadecvat – gândul
Thu, Feb 7th, 2019

Oamenii inteligenți merg la culcare târziu, lasă o dezordine totală peste tot și folosesc un limbaj neadecvat

Dacă ți-ai petrecut copilăria fiind mustrat pentru haosul și mizeria din dormitorul tău, pentru războiul pe care-l porneai împotriva părinților atunci când te trimiteau la culcare devreme și dacă înțelegi că, uneori, o înjurătură poate rezolva chiar și cea mai dură problemă, atunci, te rog, acceptă felicitările noastre.

De ce? Potrivit unor experți, ești o persoană cu adevărat inteligentă.

Oamenii deștepți folosesc un limbaj nepotrivit

Se crede că doar oamenii prost educați folosesc limbajul urât, pentru că au un vocabular limitat. Dar, de fapt, au un vocabular limitat doar cei care nu folosesc cuvintele urâte.

Într-un studiu, s-a cerut oamenilor să-și amintească cât mai multe înjurături. Rezultatele au fost surprinzătoare: cei care au ținut minte cele mai multe înjurături, s-au dovedit a avea cel mai mare IQ din întregul grup. Abilitățile oratorice ale acestor persoane erau mult mai mari decât a celor care cunoșteau puține înjurături.

Totuși, oamenii inteligenți sunt caracterizați de aptitudinea de a folosi cuvintele potrivite oricărei situații. Totodată știu când este momentul potrivit să nu scoată un cuvânt.

Mulți oameni talentați și inteligenți obișnuiesc să se culce târziu

Experții au studiat mult timp oamenii cu talente deosebite și au ajuns la concluzia că bufnițele sunt înclinate să aibă un nivel de inteligență mai înalt noaptea. Deci, dacă ești unul dintre acei oameni care iubește să stea treaz până la miezul nopții, bucură-te! Ești în aceeași companie cu Charles Darwin, Winston Churchill, Elvis Presley.

Mizeria la domiciliu și inteligența remarcabilă merg adesea mână-n mână

Cercetările întreprinse la Universitatea din Minnesota au venit cu o concluzie: haosul de pe biroul cuiva indică faptul că nu este, de fapt, o persoană murdară, dar creierul se axează pe ceea ce contează cu adevărat. Gândește-te: când nu avem nimic important de făcut, de multe ori, recurgem la cele mai mărunte și banale activități pentru a ne menține ocupați.

Mai mult decât atât, psihologii sunt convinși că un mediu dezordonat este adesea modul perfect de a stimula creativitatea, ajutând o persoană să reflecteze asupra noilor idei și să evadeze dincolo de limitele normale ale gândirii.

sursa psihologiadeazi.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved