Prețuiești, atunci când pierzi! Un bărbat divorțat a scris o scrisoare către cei care încă sunt căsătoriți – gândul
Fri, Jan 25th, 2019

Prețuiești, atunci când pierzi! Un bărbat divorțat a scris o scrisoare către cei care încă sunt căsătoriți

Un bărbat care abia a divorțat, pe nume Gerald Rogers a scris un mesaj impresionant pentru cei care încă sunt căsătoriți. A înțeles ce a pierdut abia după divorț. Lecțiile sunt excepșionale și merită citite, de ești căsătorit(ă) sau încă nu. 

El consideră că oricât de problematică ar fi relația în familie, merită să lupți pentru fericirea ei

„Probabil nu sunt un mare profet în relații. Însă o oarecare experiență, pe care am primit-o după divorț m-a lăsat să meditez ce aș face eu altfel, dacă aș avea o a doua șansă. Am pierdut femeia, alături de care am trăit aproape 16 ani și nu vreau cineva să-mi repete aceleași greșeli.

1. Nu înceta să-ți curtezi soția. Nu înceta să o cunoști permanent.

Cea mai mare greșeală e să o percepi pe soția ta ca pe un lucru care este firesc. Atunci când ai cerut-o de soție, cu siguranță ai fost sigur că vei lupta mereu pentru inima ei, că o vei proteja mereu, însă cu timpul, această promisiune, cel mai des, se dă uitării.

Soția ta, este cea mai importantă și prețioasă comoară din viața ta. Tu ți-ai ales-o, nu uita de acest lucru și nu fi leneș pentru a-ți menține dragostea.

2. Protejează-ți inima

Tu trebuie să fii un apărător al inimii soției tale, dar și al propriei inimi. Protejează-o cu mare grijă de alte femei. Iubește-te și nu pierde timpul pe fleacuri. Nimeni, în afară de soția ta nu ar trebui să pretindă la inima ta. Iar soția ta, la rândul său trebuie să pătrundă în nevoile tale.

3. Îndrăgostește-te de ea în fiecare zi

Cu toții ne schimbăm permanent. Nu mai ești acel băiat tânăr care abia s-a căsătorit. Schimbările apar oricând, de aceea, învață să trăiești cot la cot cu ea, zi de zi. Luptă, cucerește dragostea ei la fel de insistent cum o făceai pe timpul când ai cunoscut-o.

4. Vezi în soția ta tot ce are mai bun

Concentrează-ți atenția asupra a ceea ce iubești în ea, ignoră detaliile care te-ar irita. Doar astfel dragostea dintre voi va crește tot mai puternic. Amintește-ți de acele momente din viață, când te-ai simțit cuprins de dragostea ei, de acele detali care te-au motivat să o ceri în căsătorie.

5. Nu încerca să schimbi ceva în soția ta

Sarcina ta este să o iubești. Nu încerca să o educi conform ideilor tale. Respectă-i personalitatea și atunci, ea se va schimba într-așa fel, încât o vei iubi și mai mult.

6. Permite-i soției tale să trăiască autentic

Atunci când ea nu are chef să zâmbească sau este tristă, nu încerca să-i schimbi starea morală. E nevoie doar să o îmbrățișezi și să îi spui că o iubești chiar și atunci când este enervată, tristă sau furioasă.

E în firea femeii să perceapă lucrurile hiper emoțional. Lasă-o să știe că tu îi vei fi mereu alături. Atunci când se vor liniști apele, va înțelege că ești un bărbat puternic și cu voință. Lasă-o să fie încrezută că îi vei fi alături, indiferent cât de des o vezi cu lacrimi în ochi.

7. Acceptă-i sexualitatea

Nu perecepe sexul cu soția ta, doar ca o metodă de a scăpa de stres. Aceasta este o oportunitate pentru tine dea te apropia mai mult de sufletul ei. Lasă-o să știe că tu ești topit de sexualitatea ei și asigură-o că poate avea încredere 100% în tine, atât în pat, cât și în viață.

8. Nu te prosti

Nu te prosti, dar în același timp nu-ți fie frică uneori să te arăți prostuț. Tu greșești, ea greșește. Găsește în tine curajul de a recunoaște eșecurile tale, pentru a le evita pe viitor. Nu ești dator să fii perfect, dar trebuie să ai un comportament firesc, oricând și oriunde.

9. Oferă-i un spațiu personal

Soția ta trebuie să aibă un timp liber pe care ea îl va decide cum să îl petreacă. Permite-i să se întâlnească cu prietenii și să aibă un hobby. Stai uneori tu cu copiii, în timp ce ea va ieși cu piretenele ca un drink.

10. Fii sensibil

Uneori e bine să îi arăți slăbiciunea și frica din sufletul tău. Recunoaște atunci când ai greșit, nu-și fie jenă să îți prezinți scuze.

11. Nu încetați să creșteți împreună

Dacă încetați să vă perfecționați relația, veți sta în loc și, la un moment dat veți înțelege că nu mai aveți obiective comune. Stabiliți-vă aceleași scopuri și faceți totul ca să le realizați.

12. Nu îți face griji de lipsa banilor

Banii sunt o resursă care ar trebui gestionată în echipă. Bani nu îți vor fi de folos dacă nu vei ști cum să îi folosești. Învață să ai încredere în soția ta. Cea mai mare greșeală a unui bărbat este să ascundă banii de soție.

13. Învață să uiți

Iartă repede și nu-i reproșa soției tale că a greșit. Concentrează-te pe viitorul care vă așteaptă și nu-i permite trecutului să vă țină prizonieri. Trageți ancora și înnotați mai departe.

14. Alege întotdeauna dragostea

În cele din urmă, acest sfat poate fi singurul. Folosiți-l ca pe un principiu de bază în viață. Dacă alegeți iubirea, atunci nimic nu va fi în măsură să vă compromită fericirea.

Căsnicia nu înseamnă „au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Căsnicia înseamnă muncă. Căsnicia, la fel cum și viața are atât urcușuri, cât și coborâșuri. Învățați din toate acest etape. Învațăți să vă iubiți ca în rezultat să căpătați puterea și perspectivă.

Lecțiile de mai sus le-am realizat din propria experiență, însă prea târziu

Sursa: Ea.md devorbacutine.eu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved