Ți se întâmplă să uiți cam des? Stai chill, ăsta-i un semn de inteligență – gândul
Mon, Feb 26th, 2018

Ți se întâmplă să uiți cam des? Stai chill, ăsta-i un semn de inteligență

Ţi se întâmplă des să uiţi unde ţi-ai pus cheile? Sau deschizi frigiderul și îţi dai seama că nu ai nici cea mai mică idee de ce ai făcut asta?

În primă fază e normal să te apuce panica. Inevitabil, te gândești că ai probleme cu memoria. Mai ales că pierderea memoriei este unul dintre efectele normale si majore ale procesului de îmbătrânire. Procesul poate debuta între 25-30 de ani, atunci când unele funcțiile creierului își pierd acuitate.

Însă, oamenii de știință ne asigură că nu avem niciun motiv de îngrijorare. Din contră, ultimele cercetări arată că uitarea este cea care indică într-adevăr un nivel ridicat de IQ, deoarece creierul se concentrează doar pe lucruri care sunt cu adevărat importante.

“Este important să uitam detaliile irelevante și în schimb să ne concentram asupra lucrurilor care ne ajută să luăm decizii în lumea reală.”, spun experții.

Creierul uman poate stoca internetul întreg în memorie. Cercetătorii au descoperit că, spre deosebire de un calculator clasic, care codifică informaţiile în coduri precum 0 şi 1, o celulă cerebrală utilizează 26 de moduri diferite de a codifica “biţii” săi.

Însă potrivit experților, capul nostru nu este un computer sau un telefon mobil care stochează numere, fotografii, videoclipuri, mesaje sau alt conținut irelevant. Creierul nostru își eliberează treptat memoria și spațiul pentru informațiile care contează.

Așa că, data viitoare când cineva râde de tine pentru că ai uitat un anumit detaliu, spune-i că ești doar mai inteligent decât el, nu și uituc.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved