Tipuri de oameni care îți consumă energia și puterea – gândul
Fri, Nov 2nd, 2018

Tipuri de oameni care îți consumă energia și puterea

Oamenii din jurul nostru ne influențează cumva viața. Iar influența lor este mult mai puternică decât pare la prima vedere. Unii oameni emit pozitivism și redau o stare bună, cu ei este plăcut, interesant și ușor, dar alții doar sug din noi energia vitală. După ce vorbești cu ei, te simți epuizat și lipsit de orice chef. Trebuie să înveți să identifici acești indivizi și să limitezi comunicare cu ei, pentru că altfel riști să îți pierzi nu doar vitalitatea, ci și norocul.

Pesimiștii

Întâlnești foarte des acești oameni. Apatici și melancolici, aceste personalități pot strica starea de spirit cu o singură frază. Întotdeauna se îndoiesc de tot, văd lumea în tonuri negative și nu sunt capabili să se bucure de lucrurile pozitive. Încercă să eviți o astfel de persoană. Mai degrabă îți vei pierde nervii și vei obține o parte din negativul lor decât vei reuși să schimbi  poziția pesimistului. Oamenii care trăiesc cu pesimiști sub același acoperiș sau sunt forțați să comunice cu ei zilnic nu trebuie să îi invidiezi deloc. Nu va trece prea mult timp și vei deveni la fel ca ei.

Iar pesimistul nu își va dori o schimbare, deoarece o percepție negativă asupra lumii din jurul lui este modul său de a evita problemele și de a evita responsabilitatea. Nu este greu de identificat o astfel de persoană: este apatică și întotdeauna negativă. Deja după capul înclinat și ochii căzuți, se poate ghici în lipsa de speranță care se află în ea. Câteva expresii și un ton inexpresiv de comunicare vor indica în mod clar că te afli în fața persoanei de care ar trebui să stai departe pentru a nu pierde încrederea în bine.

Lenoșii

Persoanele leneșe pot strica viața celor din jurul lor mai rău decât pesimiștii. În principiu, ei nu sunt critici, pot fi destul de distractivi și își pot trăi viața proprie. Câteodată stilul lor de viață este captivant, atât de mult încât vreai să renunț singur la munca urâtă și să te dedici plăcerilor. Dar astfel de gânduri sunt periculoase, pentru că găsirea unui stimulent pentru a lucra și de a te dezvolta nu este deloc ușoară.

Cu toate acestea, oamenii leneși nu-și pierd  caracterul. Ei îți pot spune din când în când că își caută fără succes un loc de muncă, dar de fapt ignoră interviurile sau refuză ofertele promițătoare din cauza lenei banale. Astfel de oameni au un fundal energetic slab și sunt hrăniți, consumând energie de la oamenii activi. Și având în vedere faptul că cei mai mulți leneși sunt ghinioniști, în contact cu aceștia, riști să pierzi norocul.

Oamenii, distrugători de vise

Astfel de oameni pot ruina chiar și visul cel mai mare. Auzind despre visul tău, această persoană începe să îți dea o duzină de motive că visul este ireal și este puțin probabil să realizezi ceva în cele din urmă. Și în plus în culori va picta finalul nefericit al aspirațiilor tale. După ce ai ascultat o astfel de persoană timp de cinci minute, vei începe să te îndoiești: „Sunt aspirațiile mele adevărate?”, „Îmi voi împlini visul?”, „Sau poate că totul este în zadar?”. Ca rezultat, poți renunța cu adevărat la cauza întregii voastre vieți din cauza cuvintelor banale.

Persoanele care distrug visele trebuie evitate. Ele sunt persoane nesigure, care nu au vise și nu au obținut nimic în viață. Ele sunt doar geloase pe oamenii care merg spre visele lor și  încearcă cu toată puterea lor să-i rătăcească.

Carieriștii

De fapt, oamenii care doresc să facă o carieră și să ajungă la înălțimi într-un anumit domeniul,  trezesc respect. Iar oamenii din jur sunt atrași de astfel de indivizi, în speranța că, datorită energiei și ambiției carieriștilor, ei vor putea să-și găsească locul sub soare. Dar totul nu este atât de bine definit.

Există oameni care nu numai că se străduiesc să crească în carieră, ci că urmăresc cu fanatic obiectivul de a ajunge în cel mai înalt nivel în carieră. Toate conversațiile lor se referă exclusiv la muncă, care în cele din urmă devine o problemă reală în relația cu astfel de oameni. Mai mult decât atât, după ce ai vorbit cu ei, te simți slab și devastat, ceea ce indică un singur lucru – un carierist suge energia din tine, lăsându-te fără putere și aspirații.

Sursa dozadesucces.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved