Tonul la cutie este un distrugător silențios al sănătății noastre – gândul
Tue, Jul 10th, 2018

Tonul la cutie este un distrugător silențios al sănătății noastre

Din păcate, trebuie să îți spunem că tonul la conservă, recomandat de mulți nutriționiști în curele de slăbire, este extrem de periculos. Cel puțin asta susțin cercetătii din cadrul Universității Binghamton.

Pentru a produce conservele, se folosește zinc, însă producătorii susțin că o fac doar pentru proprietățile sale antimicrobiene.

Cercetătorii americani nu sunt de aceeași părere, aceștia susținând că metalul pătrunde și în alimentele conservate și, automat, în organismul nostru.

Dacă organismul suferă de exces de zinc, substanțele nutritive vor fi cu greu absorbite și, astfel, toxinele ajung mult mai repede în sânge.

„O creștere a permeabilității în organism nu este benefic[, deoarece anumiţi compuși periculoși pot trece ușor în sânge”, a explicat coordonatorul studiului, prof.dr. Gretchen Mahler, din cadrul Universității Binghamton, din New York, SUA.

Consumat constant, peștele îmbâxit de zincul din conservă poate duce la apariția sindromului intestinului iritabil, transportul fierului şi al glucozei scade la o treime, provocând un dezechilibru în organism, putând apărea și convulsii, febră, vărsături sau chiar leșin.

De ce tonul, dintre toate alimentele conservate?

În urma cercetărilor efectuate, cercetătorii au descoperit că tonul la conservă conţine cea mai mare cantitate de Zinc, fiind de 100 de ori mai mult decât cantitatea considerată a fi sigură pentru organismul uman.

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved