Un tip și-a rupt gâtul pentru că s-a abținut să strănute – gândul
Thu, Jan 18th, 2018

Un tip și-a rupt gâtul pentru că s-a abținut să strănute

Poate părea o idioțenie, dar dacă te abții să strănuți poți avea consecințe complet neplăcute, așa cum a avut tipul despre care-ți voi povesti și a cărui întâmplare a făcut înconjurul planetei.

Pățania britanicului în vârstă de 34 de ani i-a făcut pe doctori să tragă un semnal de alarmă și să avertizeze pe toată lumea că e bine să strănuți atunci când vrei să strănuți. Bărbatul în cauză s-a abținut și a reușit să-și rupă gâtul pe interior.

Medicii au scris un studiu despre această întâmplare în BMJ Case Reports, asta după ce un bărbat sănătos a apărut la urgențe în cadrul spitalului din Leicester, cu gâtul umflat, plângându-se că are dificultăți la înghițire.

El a povestit că problemele au apărut după ce a încercat să evite un strănut puternic, ținându-se de nas și având gura închisă. În cele din urmă, și-a pierdut vocea și a stat o săptămână în spital.

“Atunci când strănuți, aerul iese cu o viteză de aproape 240 de km pe oră. Dacă reții acea presiune, ai putea avea parte de o groază de neplăceri și ai putea ajunge ca Omulețul Michelin cu mult aer prins în corpul tău”, a spus Dr. Anthony Aymat, director pe ORL în cadrul London’s University Hospital Lewisham.

În timp ce l-au examinat pe bărbatul de 34 de ani, medicii de la Leicester au auzit un pârâit în gât, până la nivelul coastelor, semn că aerul i s-a infiltrat în piept.

Îngrijorați de posibilitatea unei infecții și alte posibile complicații, doctorii i-au pus un tub prin care l-au hrănit și i-au administrat antibiotice.

Dr. Zi Yang Jiang, chirurg specializat pe gât și cap din cadrul University of Texas Health Science Center Houston, a spus că are astfel de cazuri cam o dată sau de două ori pe an, ceea ce le face extrem de rare.

Jiang a fost fascinat de cazul bărbatului și cum un strănut a putut avea atât de multă forță, încât să provoace răni fizice, așa cum se întâmplă de obicei în cazul unei împușcături în gât.

“Scopul principal al strănutului este acela de a-ți scoate din corp viruși și bacterii, așa că dacă oprești acest proces, acestea ar putea ajunge în zona greșită a corpului tău”, a spus Zi Yang.

Britanicul și-a revenit complet și a fost sfătuit să nu se mai abțină de la strănut vreodată. Ceea ce îți recomandă și ție – să strănuți puternic și liber, pentru o viață sănătoasă.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved